Doru Moraru

Filosof, fotograf, radioamator, blogger et al.
Doru Moraru
Doru

Doru Moraru

București, Romania
DOWNLOAD CV

DESPRE

Sunt pasionat de filosofie, fotografie, dezvoltare web, radiocomunicații analogice (cw) și digitale (psk31, rtty).

 • Web Design
 • Wordpress
 • Business Apps
 • APTITUDINI WEB-DEV / SKILLS

  HTML, XHTML, HTML5
  85%
  CSS, CSS3, XML
  70%
  JAVASCRIPT, AJAX, JQUERY
  60%
  PHP & MySQL
  70%
  WORDPRESS
  90%
  PHOTOSHOP
  80%
  DREAMWEAVER
  90%

  EDUCAȚIE

  • DOCTORAT2014 — PREZENT

   Sistemul datoriilor în Metafizica moravurilor

   Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.

  • MASTERAT 2012 — 2014

   Etică aplicată în societate afaceri și organizații

   Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.
   Media anilor de studiu: 10. Disertație: 10.

  • LICENȚĂ2009 — 2012

   Studii europene și relații internaționale

   Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.
   Media anilor de studiu: 9,67. Lucrare de licență: 10.

  • MODUL PSIHOPEDAGOGIC 2009 — 2012

   Facultatea de psihologie și științele educației

   Universitatea din București

  EXPERIENCE

  • Web Developer July 2009

   Infosys

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  • Senior Programmer March 2012

   WEBEL

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  • Team Leader August 2014

   WEBEL

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  • Project Manager March 2016

   WEBEL

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  Titluri şi dansuri

  Sunt foarte multe bloguri, siteuri personale sau pagini pe reţelele de socializare ale căror autori înşiră titlurile cărţilor pe care le-au petrecut. Sunt şi mai multe bloguri, siteuri personale sau pagini pe reţelele de socializare care înşiră imagini de la petreceri cu lăutari, dansuri pe mese şi dedicaţii fără număr.

  Sigur că acestea sunt categorii de oameni care au valori diferite în cea mai mare parte, dar, cu toată consideraţia, i-aş înteba pe autorii acestor bloguri, siteuri personale, pagini pe reţelele de socializare, de ce le înşiră? Pe de-o parte am sesizat reacţii precum Iată şi pe ăsta ce citit se dă, iar pe de alta parte Iată încă un set de cocalari şi piţipoance. Nu cumva de ambele părţi exista o fală întemeiată conform valorilor proprii?

  Aceasta fală, trufie, mândrie, semeţie, cum vrei să-i spuneţi, nu este ea în sine degradantă? Unde a apus cultul modestiei?

  33 comentarii

  • animaloo 2011-02-11 15:33:38

   modestia este apanajul mediocrilor

  • derscanu 2011-02-11 16:21:04

   In Romania se merge pe premiza fac foamea dar ma imbrac de firma.
   Plus ca cea mai mare realizare a unora este sa le cante Salam.
   Modestia? Moarta, ingropata, uitata.

  • lukluk 2011-02-11 16:35:47

   Fiecare om are o calitate. Cei care nu au nici o calitate sufera de modestie. Si toti oamenii de calitate din istorie au fost modesti…(parca erai la ping pong).

  • Terapia Bowen 2011-02-11 16:41:50

   Nicolae Steinhardt

   (1912 – 1989)

   ACUM ŞTIU

   “Cand un om reuseste sa faca ceva ce i-a solicitat mult efort, in el incepe sa lucreze trufia. Cel ce slabeste, se uita cu dispret la grasi, iar cel ce s-a lasat de fumat rasuceste nasul dispretuitor cind altul se balaceste, inca, in viciul sau.
   Daca unul isi reprima cu sirg sexualitatea, se uita cu dispret si cu trufie catre pacatosul, care se cazneste sa scape de pacat, dar instinctul i-o ia inainte!

   Ceea ce reusim, ne poate spurca mai ceva decit pacatul insusi. Ceea ce obtinem se poate sa ne dea peste cap reperele emotionale in asa maniera incit ne umple sufletul de venin.
   Banii care vin spre noi ne pot face aroganti si zgarciti, cum succesul ne poate rasturna in abisul infricosator al patimilor sufletesti. Drumul catre iubire se ingusteaza cind ne uitam spre ceilalti de la inaltimea vulturilor aflati in zbor. Blindetea inimii se usuca pe vrejii de dispret, de ura si de trufie, daca sufletul nu este pregatit sa primeasca reusita
   sa cu modestia si gratia unei flori…

   Tot ce reusim pentru noi si ne aduce energie este menit a se intoarce catre aceia ce se zbat, inca, in suferinta si-n pacat. Ochii nostri nu sunt conceputi pentru dispret, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se cazneste sa iasa din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne infoia in pene, ca in mantiile statuilor, ci pentru a le transforma in dragoste, in dezvoltare si in daruire pentru cei din jur.
   Daca reprimi foamea in timp ce postesti, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o sa viseze mancaruri gustoase si alese, mintea o sa simta mirosurile cele mai apetisante chiar si in somn, pentru ca, in ziua urmatoare, inebunita de frustrare, sa compenseze lipsa ei printr-un dispret sfidator fata de cel ce nu posteste. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului si a izbanzii trufase asupra poftelor…

   Dar, dincolo de orice, trufia ramane trufie, iar sentimentul frustrarii o confirma. Daca ai reusit in viata, nu te agata de nereusitele altuia, pentru a nu trezi in tine viermele cel aprig al orgoliului si patima infumurarii.

   Reusita este energia iubirii si a capacitatii tale de acceptare a vietii, dar ea nu ramane nemiscata, nu este ca un munte sau ca un ocean. Ingamfarea si trufia reusitei te coboara, incetul cu incetul de pe soclul tau, caci ele deseneaza pe cerul vietii tale evenimente specifice lor.
   Slabeste, bucura-te si taci!
   Lasa-te de fumat, bucura-te si taci!
   Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus. Caci intre vecin si gunoiul din curte exista o relatie ascunsa, niste emotii pe care nu le cunosti, sentimente pe care nu le vei banui vreodata si cauze ce vor ramane, poate, pentru totdeauna ascunse mintii si inimii tale.
   Intre omul gras si grasimea sa exista o relatie ascunsa. O intelegere. Un secret. Un sentiment neinteles. O emotie neconsumata. O dragoste respinsa.
   Grasimea este profesorul grasului. Viciul este profesorul viciosului.

   In viata noastra nu exista profesori mai severi decit viciile si incapacitatile noastre.”
   “Acum stiu! Stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a raului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de Mozart… este un pacat si o spurcaciune; nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie este de la diavol si strica totul.

   Acum stiu, am aflat si eu… “

  • lukluk 2011-02-11 16:45:53

   erata: …Cei care considera ca nu au nici o calitate sufera de modestie…

  • Pato Basil 2011-02-11 16:48:59

   eu cred ca oricine are dreptul sa faca orice atata timp cat nu-i deranjeaza pe cei din jur!

  • cristina 2011-02-12 10:22:22

   asta e bucuria lor sa puna filmulete sa le vada si prietenii .ce ai cu ei …raule :))

   mi se pare chiar utila insiruirea cartilor .
   daca imi place cum scrii atunci am mari sanse sa-mi placa si ce citesti .

  • vasile constantin 2011-02-12 13:23:24

   pai,cocalari au inceput cu hi5,apoi au continuat pe netlog,apoi facebook,apoi comenteaza stirile din cancan,iar de curand vad ca s-au apucat si de blogging

  • Minmatar 2011-02-12 14:19:45

   Modestia a disparut odata ce lumea si-a dat seama ca ea nu mai este necesara in societatea romaneasca,totul este dus la o trufie extrema alimentata de aceasta sete de a avea cat mai mult desi evident a avea mai mult in romania este imposibil pentru o persoana modesta de asta oamenii au ajuns sa nu mai aiba nici un pic de respect pentru cei modesti ca re se multumesc cu putin .La noi inca mai traim intr-o manea continua din care niciunul nu poate iesi.Traim in cosmarul trufiei fara limite al cocalarismului,al nesimtirii ,al manelismului al petrecerilor pe mese si a ipocriziei.Nimic nu mai este cum era inainte acum totul a devenit o goana continua dupa cat mai multe obiecte materiale si nu se mai pune accent pe moralitate.Totul se rezuma la cat de mult poti sa pupi in cur pe niste cocalari fara nici un pic de cunostinte politice (Guvernul) sau cate tepi vrei sa dai sau cat de mult vrei sa fii implicat in tranzactii ilegale.Se poate spune ca cei modesti nu mai pot trai in Romania deoarece nu sunt respectati.Respectul este o poveste disparuta,pana si eu la 12 ani vad asta si imi e frica ca ne trebuie o revolutie a bunului simt,al modestiei,al muncii si al bunatatii trebuie sa nvedem imaginea de ansamblu si sa ne intrebam daca noi chiar vrem sa fim cu e tara noastra sau sa mergem mai departe,sa progresam,sa nu mai fim rusinea Europei?.Dar in loc sa ne intrebam asta noi stam si frecam menta mintindu-ne ca suntem cea mai buna tara,care deja a iesit din deficit si ca totul este perfect.
   Si despre acele poze sunt doar inca o dovada a cocalarismului dus la extrem din tara asta!

  • ciresica 2011-02-12 20:27:33

   Pe mine nu m-ar deranja insiruirea unor carti cu o conditie: sa existe si niste opinii personale cu privire la cartile respective. Adica am citit cartea x si o recomand pentru ca ….
   Daca imi face un carnat de carti nu sunt ferm convinsa ca a si citit tot ce este insiruit acolo

  • Mihaeladm 2011-02-12 20:54:55

   foarte interesant citatul din Steinhardt, nu il citisem pana acum !

  • hellyshangel 2011-02-12 22:05:54

   Din motive de convenienta, cand ma intreaba lumea sau trebuie sa completez pe undeva gen hi5 (desi mi-am sters contul de acolo de mult), facebook sau altele in gen unicul raspuns va fi la genul:
   “Poi ultima oara am citit…
   Desi nu se compara cu…
   Dar cel mai mult mi-a placut…
   Urmata la mica dinstanta de…de…si de…
   Si cam astea-s toate!”

   Cultura generala se poate evidentia prin multe alte metode si oricum nu este de bun augur sa te afisezi cu ea peste tot!

  • hellyshangel 2011-02-12 22:09:25

   Si nu, nu sunt adept al cultului modestiei, dar afisarea intentionata a culturii cu scopul de a iesi in evidenta in fata unui publig mi se pare dea dreptul penibil, in special pe bloguri, siteuri personale sau pagini pe reţelele de socializare.

  • În caz de ai ratat… (3) « Copilu Blog 2011-02-13 11:11:11

   […] eDoru: Titluri şi dansuri […]

  • Larisa 2011-02-13 11:43:19

   Avem valori diferite, raportări diferite. Mai mult sau mai puţin conforme cu standardele celor de lângă noi. Rămâne să alegem, fiecare, ceea ce este mai apropiat nouă şi ceea ce acceptăm. Din punctul de vedere al altora, fală poate fi şi faptul că eu îmi expun propriile-mi gânduri. Aşa cum mi se poate părea mie că alţii se fălesc cu o carte citit sau cu o petrecere la care au luat parte… E despre viziunea fiecăruia din noi.

  • Larisa 2011-02-13 11:43:55

   citită*

  • Mihaeladm 2011-02-13 13:23:08

   sunt de acord cu Larisa. Pana si faptul ca ne expunem parerile poate fi considerata trufie, depinde din ce perspectiva privim.
   In general mie una imi place o viziune mai relaxata asupra vietii.

  • Rasta Man 2011-02-13 16:17:23

   Nu te pune nimeni sa citesti ce nu-ti place. Poa sa fie 90% bloguri despre manele, citesti restu de 10%.

  • Ionut 2011-02-13 16:28:09

   am impartasi nu e rau. tu nu ii zici nimanui ce suc bun ai baut azi .. de care nu stiai .. si ca il recomanzi?

  • alexandrescudaniela 2011-02-14 20:24:21

   Vad ca esti odihnit bine! Deci de ce ce? Cocalarii vs. carturarii? Adica, scuze, nu era semnul intrebarii si al exclamarii. Iar carturari tot cocalari sunt, in esenta. O tara de cocalari si de pricopsiti avem sa ne falim. Asa…si …modestia? Waw…cuvinte mari, maestre…pai unde sa mai incapa pa langa restu’ de calitatzuri, bre?

  • alexandrescudaniela 2011-02-14 20:35:21

   lipseste un “i” pe undeva…gasesti tu…ma sacaie sa vad greseli la mine…boala curata. 😉

  • Alex`andra 2011-02-14 20:38:40

   eu am o astfel de pagină pe blogul principal ( mai nou am şi-un fel de blog secundar pe care scriu DOAR citatele din cărţi ce mi-au plăcut mie cel mai mult ) pentru că pierd foile pe care tot scriu nume de cărţi şi citate.
   nu e nicio fală, nicio mândrie , nu mă interesează să mă justific în faţa cuiva sau să mă laude X şi Y că citesc. pentru mine , la capitolul pasiuni, nu am nevoie de vreo recompensă de admiraţie de la cei din jurul meu.
   vreau ca-n timp să am un loc al meu unde să-mi contabilizez lecturile şi peste care să mă uit cu plăcere şi să rememorez unele trăiri de la acea vreme , iar cum blogul principal îmi reflectă-n mare parte adolescenţa . . . de ce n-ar fi şi lista mea de cărţi acolo, dacă tot e o părticică minusculă din mine ?!

  • Mihaeladm 2011-02-14 20:52:29

   legat de ceea ce a scris Alex’andra, asta cam asa e , Doru : si mie mi-ar prinde bine sa imi fac un fel de agenda a lecturilor, poate m-ar ambitiona cand as vedea cat de scurta este. 🙂
   Chit ca mi-ar fi un pic bizar sa o trec pe blog.

  • vLad 2011-02-15 00:52:22

   da ma :))
   ei is foarte culti dar asculta manele :))

  • Doru 2011-02-15 01:18:04

   Sigur că este o comparaţie forţată, totuşi fără aceasta nu aş putea să scot fala spre dezbatere. Nu am blamat nicio categorie întocmai pentru că nu făceam o judecată de valoare a claselor menţionate, ci a unei atitudini comune. Dincolo de trufie, viciu natural de altfel, îşi făcea loc şi modestia, iar eu eram curios unde a apus modestia, unde şi-a pierdut sensul. Sigur că poate să nu pară fală înşirarea de titluri sau de dansuri pe mese, dar între aceste categorii, se judecă întocmai astfel.

  • REVICT 2011-02-17 01:34:12

   Nimic nu este mai deranjant decât atunci când citeşti un blogger care îşi spune părerea în lipsă de cunoaştere a subiectului în cauză.
   Nu fac referire la tine Dorule, la alţii mă refer.
   Respecte ţie şi celor ce te citesc!

  • Cony 2011-02-18 17:12:59

   Nici eu nu inteleg astfel de bloguri, dar de obicei le ignor. Merg pe principiul ca fiecare scrie despre ce are chef, asa ca daca nu imi place, nu citesc sau nu vizionez, depinde de situatie.
   Si eu pun citate sau muzica, dar doar din cand in cand si cele care imi plac foarte mult. Incerc sa nu fac un obicei din asta si sa scriu macar cateva cuvinte cu melodia respectiva, de exemplu…

  • Cealaltă Ancuţă 2011-02-21 10:18:20

   Sincer mie mi se pare că am terminat-o totuşi cu era aceea a judecăţii ce pune fiecare pe blog. Eu nu aveam înainte listă de lecturi, dar am pus-o deoarece am intrat într-un club de carte şi au insistat membrii acesteia. Cu ajutorul acestor liste poţi primi şi alte recomandări de la oameni de departe pe care îi cunoşti datorită unei pasiuni comune sau poţi da recomandări. Eu nu ştiu de ce eşti în aşa multe privinţe gică contra, nu e obositor? Nu-ţi place să vezi piţipoance, nu te uita pe blogurile lor, că aşa îi promovezi. Ţi se pare infatuare când cineva îşi pune lista de lecturi? De ce, ţi-a dat în cap? A scris injurii? Nu, e doar o listă de cărţi.

  • Doru 2011-02-21 17:12:19

   Eu tratam o altă problemă, dragă Ancuţa.

  • crizz 2011-02-22 10:57:25

   tare…

  • andreea iulia toma 2011-02-28 09:18:16

   Daca mi-as face pe blog o lista de carti pe care le-am citit, as face-o pentru a le recomanda si altora carti care mie mi s-au parut interesante. Dar uite ca nu am facut-o pana acum.

  • inteligibil 2011-02-28 20:10:11

   ‘Daca tot nu ne stie nimeni identitatea, nu ne verifica, de ce sa nu insiram ceva?’ (de multe ori cu cateva chestii adaugate).

  • Evergreen 2011-03-06 13:32:01

   Hei, eu am o lista cu carti. Si o lista cu piese de teatru vazute. Si una cu filme.

   Trei motive: tin evidenta, astept recomandarile celorlalti, recomand si eu.

  Adaugă un comentariu