Doru Moraru

Filosof, fotograf, radioamator, blogger et al.
Doru Moraru
Doru

Doru Moraru

București, Romania
DOWNLOAD CV

DESPRE

Sunt pasionat de filosofie, fotografie, dezvoltare web, radiocomunicații analogice (cw) și digitale (psk31, rtty).

 • Web Design
 • Wordpress
 • Business Apps
 • APTITUDINI WEB-DEV / SKILLS

  HTML, XHTML, HTML5
  85%
  CSS, CSS3, XML
  70%
  JAVASCRIPT, AJAX, JQUERY
  60%
  PHP & MySQL
  70%
  WORDPRESS
  90%
  PHOTOSHOP
  80%
  DREAMWEAVER
  90%

  EDUCAȚIE

  • DOCTORAT2014 — PREZENT

   Sistemul datoriilor în Metafizica moravurilor

   Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.

  • MASTERAT 2012 — 2014

   Etică aplicată în societate afaceri și organizații

   Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.
   Media anilor de studiu: 10. Disertație: 10.

  • LICENȚĂ2009 — 2012

   Studii europene și relații internaționale

   Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.
   Media anilor de studiu: 9,67. Lucrare de licență: 10.

  • MODUL PSIHOPEDAGOGIC 2009 — 2012

   Facultatea de psihologie și științele educației

   Universitatea din București

  EXPERIENCE

  • Web Developer July 2009

   Infosys

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  • Senior Programmer March 2012

   WEBEL

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  • Team Leader August 2014

   WEBEL

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  • Project Manager March 2016

   WEBEL

   Lorem Ipsum roin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat. DEC 2013 to Present.

  Noroc, blat, handicap

  Metodele de a obţine sunt atât de variate încât, nu de puţine ori, folosim mijloace nepotrivite în situaţii mai mult sau mai puţin potrivite. Gândind la Filantropica, fraza “mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană” apare ca o confirmare a unei realităţi încorsetată social şi a cărei succes se regăseşte în exploatarea contextuală a unei cugetări socio-psihologice de inversare a rolurilor într-un exerciţiu de gândire.

  Sunt teoreticieni care ne spun că nimeni nu-şi alege locul în societate prin naştere, la fel cum nimeni nu îşi va cunoaşte norocul. Egalitatea de şansă este un concept care a căutat să propună un echilibru între cei mai puţin norocoşi redistribuind de la cei norocoşi.

  Pe de alta parte, alţi teoreticieni susţin că atât timp cât istoricul bunurilor este unul transparent şi legal, nimeni nu ar trebui să atenteze la bunurile lor indiferent de situaţia celorlalţi atât timp cât obţinerea bunurilor de-a lungul generaţiilor nu s-a făcut în mod îndoielnic, fraudulos.

  Empiric, aceştia din urmă sunt preocupaţi îndeosebi de păstrarea bunurilor, averilor, şi de devalorizarea muncii pentru a-şi putea păstra cu mai mare uşurinţă statutul social şi financiar. Cei dintâi vor căuta să obţină averi prin muncă, dar vor eşua lamentabil sub orânduirea celor din urmă care vor oferi recompense minime pentru eforturi maxime.

  Deşi aflaţi într-o situaţie care apare fără ieşire şi nu departe de realitatea românească şi nu numai, conceptul de maximizare a minimului apare ca o soluţie de mijloc, cei avuţi prin şansă putând să îşi sporească avuţiile prin acţiuni comerciale care urmăresc favorizarea celui mai defavorizat sporindu-i astfel motivaţia de a munci.

  Acest mod de abordare este respins de către acei puţini norocoşi în defavoarea celorlalţi puţini, aceia care nu sunt doar lipsiţi de noroc, ci şi care sunt defavorizaţi printr-un handicap fizic sau intelectual. Între aceste două categorii sociale, cea privilegiată prin naştere şi cea cu handicap din naştere, se regăsesc blatiştii, un soi de neprivilegiaţi care urmăresc să abuzeze de egalitatea în şansă. Blatiştii sunt apţi de muncă, cu potenţial intelectual, dar dezarmaţi de cei norocoşi care, în procesul lor de protejare şi sporire a avuţiilor, deformează orice ideal al blatistului.

  Întrucât sunt cei mai mulţi, blatiştii se transformă în arivişti care vor specula orice oportunitate de însuşire a bunurilor dincolo de un prag moral pe care tot aceştia îl invocă faţă de cei pe care îi speculează. Blatiştii intelectuali se unesc în formaţiuni cu lozinci de stânga, naivii şi ariviştii declaraţi se vor consolida în secte religioase, cei care şi-au depăşit frica în grupuri infracţionale; toţi aceştia îl vor pândi pe cel norocos şi-i vor asasina poziţia.

  Întorcându-ne la cele două poziţii cu care am pornit acest înscris, sesizăm că ambele sunt îndreptăţite. Nu am propus exemple pentru că am putea încerca împreună să dezvoltăm situaţii concrete şi posibile soluţii.

  13 comentarii

  • bibabum 2011-04-22 01:39:52

   tare clipul, chiar m-a pus pe ganduri

  • phidas 2011-04-22 09:18:44

   Fraza aia din Filantropica este preferata mea.

  • Iulian 2011-04-22 20:27:01

   Da, sunt de acord cu Phidas si Doru, mana intinsa care nu spune o poveste care sa impresioneze, nu primeste nimic, asa ca unii industrializeaza conceptul in publicitate.
   Cu un pic de atentie observam ca produsele cu cat sunt mai proaste si mai consumabile cu atat au mai multa reclama.
   Daca o cutie de bere care costa 3RON in supermarket are reclama la TV, sa fiti sigur ca pretul ei real este de 20-30 bani, adica 10% din pretul de pe raft.
   50% din pretul oricarui produs de supermarket este RECLAMA, inca 25% costurile cu desfacerea si transportul.. si restul de 15% este profitul unui multimiliardar.
   In fond, povestea merge mai departe la toate nivelele, cei care stiu cele mai destepte povesti, lucratorii din banci, lucratorii in firme de leasing si produse cu adaos comercial imens.
   Ei au marfa, noi avem banii, asa ca, nu este prost cel care cere, este prost cel care da 😀

  • klausen 2011-04-23 16:24:47

   Paste fericit !

  • Rasta Man 2011-04-27 14:53:33

   bibabum – a zis mai mult decat suficient, facandu-ti tot postu inutil :))
   Impreuna e o notiune necunoscuta in romania (exceptie facand violurile in grup) dar e de apreciat intentia!
   Uite-te inca o data la Robin Hood, poate vei fi inspirat 😀

  • grig 2011-04-30 14:52:10

   “Filantropica” – reprezintă o lecţie de viaţă

  • Cocalari si Pitipoance 2011-05-03 22:54:40

   Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

  • Bucur 2011-05-04 10:38:10

   ce inseamna un mesaj bine scris 🙂

  • Sunteti premiaţi! « Gabriela Elena 2011-05-04 23:38:54

   […] CÂND ESTE ZIUA BĂRBATULUI? […]

  • neculay 2011-05-05 11:21:05

   pe 5 mai ! e ziua Barbatului !

  • piticu 2011-05-06 22:56:41

   bun bun..mi-a placut clipul

  • Gândul teiului « Gabriela Elena 2011-05-14 09:41:28

   […] Ştiaţi că florile teiului sunt de fapt stelele pe care noi le zărim noaptea printre […]

  • Blogul Unui Motrean 2011-05-29 23:32:12

   Wow :). Da este adevarat. nu ne alegem locul in soceitate, dar daca nu stim sa apreciem ceea ce avem, si vrem tot mai mult, trebuie sa meritam consecintele. Asta este lumea in care traim, pacat 🙁

  Adaugă un comentariu